Ετήσιος χορός Αδελφότητας Λιγοψάς - 2019

Το μεσημέρι της Κυριακής 17 Φλεβάρη 2019 πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός της Αδελφότητάς μας, στην παραδοσιακή ταβέρνα "Κάκιας" στη Χασιά.

Ο πολύ καλός για την εποχή καιρός βοήθησε ώστε να παρευρεθούν αρκετοί χωριανοί αλλά και φίλοι που έδειξαν για άλλη μια φορά την αγάπη τους στο χωριό αλλά και την έμπρακτη στήριξή τους στις εκδηλώσεις που γίνονται από την Αδελφότητα.

Τα πλούσια και γευστικότατα εδέσματα που μας πρόσφερε το μαγαζί, αλλά προπάντων η άψογη και πάντα πιστή στην παράδοση μουσική που ακούσαμε από το συγκρότημα των Ηλία Πλαστήρα και Γιώργου Γκόγκου, κράτησαν το κέφι αμείωτο, δίνοντάς μας την ευκαιρία να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε για αρκετές ώρες.

Το φετινό χορό της Αδελφότητας τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην Υπουργός κος Τασούλας Κωνσταντίνος, ο Δήμαρχος Ζίτσας κος Πλιάκος Μιχάλης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αδελφότητας Εκκλησοχωρίου κα Ζώτου Ματίνα, ο πρώην Αντιδήμαρχος Ζίτσας κος Μπούτσικος Νίκος, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου κα Κρανιώτη Φωτεινή και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιγοψάς κ. Γκόγκος Χριστόφορος.

Το ΔΣ της Αδελφότητας ευχαριστεί όλες και όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και δίνουμε ραντεβού τον επόμενο χρόνο για να συνεχίσουμε να γλεντάμε πάντα όμορφα και μονιασμένοι με ωραία τραγούδια, σε όμορφο περιβάλλον.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Αδελφότητας Δημήτρης Πίνας ευχαριστεί όσους στηρίζουν τις προσπάθειες που κάνει η Αδελφότητα.

Ο Βουλευτής Ιωαννίνων με τη Ν.Δ. Τασούλας Κωνσταντίνος μας τίμησε με την παρουσία του και στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη που υπάρχει ώστε το κράτος να στηρίζει έμπρακτα όσους τολμούν να αφήσουν τις μεγάλες πόλεις για να ξαναγυρίσουν στην ύπαιθρο. Δίπλα του διακρίνονται τα μέλη του ΔΣ της Αδελφότητας.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας Πλιάκος Μιχάλης απευθύνει χαιρετισμό δίνοντας υπόσχεση για τη συνέχιση της άριστης συνεργασίας που έχει με όλους τους φορείς του χωριού και ιδιαίτερα με το ΔΣ της Αδελφότητας

Το χορό φέτος ξεκίνησαν τα παιδιά μας, που έχουν μάθει από τώρα να τιμούν τις παραδόσεις και να δίνουν στο χωριό μας όλη τους την αγάπη.

Για μια ακόμα φορά η ορχήστρα με τους Ηλία Πλαστήρα (κλαρίνο - τραγούδι), Γιώργο Γκόγκο (βιολί), Δημήτρη Κωνσταντή (λαούτο - τραγούδι) και Διονύση Ζώη (ντέφι) μας χάρισαν ένα όμορφο γλέντι με παραδοσιακά τραγούδια και πολύ χορό.


Ο χορός έκλεισε - όπως σε κάθε Λιγοψινό γλέντι - τραγουδώντας όλοι μαζί με την ορχήστρα και δίνοντας ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο